top of page

            EVENTS

La Copa del Rei MAPFRE arriba als 130 preinscrits

June 06, 2017

A falta de poc més de 50 dies per a l'inici de la gran regata mallorquina, la participació és de 130 equips de 23 nacionalitats.

 

La 36 edició apunta rècord. A falta de 53 dies per al seu inici, han formalitzat la seva preinscripció ni més ni menys que 130 equips de 23 nacionalitats (en 2016 van competir 125 vaixells de 19 països). Els pantalans del Reial Club Nàutic de Palma lluiran enguany pavellons d'Alemanya, Argentina, Àustria, Bèlgica, Brasil, Xile, Equador, Espanya, Estats Units, França, Holanda, Hongria, Anglaterra, Itàlia, Japó, Mònaco, Noruega, Perú, Portugal, Rússia, Suècia, Suïssa i Turquia.

 

D'acord amb l'Anunci de Regates, la flota competirà distribuïda en una desena de classes, incloent sis monotips. Navegaran en temps real els ClubSwan 42, ClubSwan 50, Swan 45, X-35, J80 i GC32, els espectaculars catamarans voladors que van debutar a la badia de Palma l'any passat i que prendran la Copa del Rei MAPFRE com a tercera prova puntuable per a la seva circuit GC32 Racing Tour 2017. La regata també puntuarà per al Maxi 72 Overall Trophy 2017, el circuit internacional de classe Maxi 72.

 

La 36 Copa del Rei MAPFRE està organitzada pel Reial Club Nàutic de Palma i la Reial Federació Espanyola de Vela, amb el patrocini de MAPFRE i la col·laboració institucional del Govern dels Illes Balears, l'Ajuntament de Palma, l'Autoritat Portuària de Balears i la Federació Balear de Vela

El Triangle del Drac, la versió japonesa del Triangle de les Bermudes

May 23, 2017

Has sentit parlar del triangle del drac? els misteris que l'envolten et sorprendran.
Geogràficament parlant, cal dir que el triangle del drac, també conegut com el triangle del diable, està situat en una regió de l'Oceà Pacífic, al voltant de l'illa de Miyake. És aquí on comença a estendre una superfície triangular que part de l'oest de Tòquio per continuar cap a l'est passant per les illes Ogasawa i Guam tornant de nou a la ciutat de Tòquio.
Una ubicació que ja de per si crida l'atenció perquè, una vegada que es repara en ella, un s'adona que, igual que succeís amb el triangle de les Bermudes, aquest també es localitza a 35 graus de latitud est i oest . Just a les antípodes.

La llegenda i el folklore japonès.
Com no podia ser d'una altra manera quan es parla de la cultura japonesa, cal dir que el triangle del drac és molt prolix en històries i llegendes.
Una d'elles assegura que, en les profunditats de les seves aigües habiten enormes dracs que surten a la superfície per alimentar-se dels mariners que, distrets, no han sabut dur a bon port les seves embarcacions.

Una altra, però, parla de la presència permanent d'un navili fantasma que fa acte d'aparició quan algunes ànimes esgarriades pul·lulen per aquelles latituds acabant amb la seva vida, però deixant el vaixell intacte.
La realitat més absoluta del triangle del drac
No obstant això, ia part d'aquestes històries, que formen part de la llegenda, sí que és cert que hi ha altres relats, amb noms i cognoms, que fan plantejar-se si realment en aquestes aigües passa alguna cosa que escapa al nostre enteniment.
No en va, un fet inquietant és el del Kaio Maru 5. Una embarcació, amb 5 tripulants a bord, que va ser enviada pel govern japonès per certificar la perillositat de les aigües d'aquest triangle i que va deixar d'emetre senyals passats uns dies. Una Què va passar aquesta embarcació, intacta, es va comprovar que la tripulació no hi era.

Però fins i tot podem trobar relats més propers al nostre temps. Concretament l'any 1986. Aquest any, un conjunt de científics japonesos, de nou per realitzar indagacions en aquesta part de l'Oceà Pacífic, va tenir una vivència que mai podran oblidar. I és que van ser perseguits per una forma cilíndrica d'uns 30 metres aproximadament que havia emergit de l'aigua sense cap esforç. Una aparició que va durar uns minuts però que, per la seva sorpresa, van comprovar que havien passat diverses hores. Aquest fet, va quedar plasmat en la versió japonesa de la revista Scientific l'any 1988.
Si tot fos producte de la imaginació humana, ¿com és possible que una publicació científica es fes ressò d'aquest fet? ¿Hi pot haver una base de naus d'altres mons, igual que succeeix en el triangle de les Bermudes, a les profunditats? Per què sembla aturar el temps i plegar l'espai en aquesta zona? Per què una cultura tan avançada com la japonesa envia periòdicament embarcacions a investigar el que hi passa?

Alessia Zecchini, reina de la apnea en el Vertical Blue 2017

May 08, 2017

El sisè dia del Vertical Blue 2017 va ser un dia èpic i dramàtic plena de nous registres nacionals i un nou rècord mundial aconseguit per Alessia Zecchini d'Itàlia.

Al final, la determinació de Alessia Zecchini li ha valgut mereixedora de la millor de les sort: batre l'increïble rècord de Natalia Molchanova, de 101 metres en pes constant (CWT) aconseguit al setembre de 2011.

Nautivela DAYS! Tornen les proves nàutiques al C.N. l'Escala!

May 01, 2017

Del 29 d'Abril al 07 de Maig, Nautivela convida als seus clients i als aficionats interessats a provar les novetats 2016 dels diferents drassanes als quals representen i entre els quals es troben: Beneteau, Brig i Four Winns. Diferents models d'aquests prestigiosos drassanes podran ser visitats i provar-los al Club Nàutic de l'Escala (Girona) de forma personalitzada.

Aquest festival nàutic organitzat per Nautivela és una oportunitat única de conèixer les últimes novetats en embarcacions d'esbarjo, així com també de descobrir algunes de les propostes més innovadores d'aquest sector, ja que s'oferirà als visitants la possibilitat de provar les embarcacions que siguin del seu interès, ja així tenir major coneixement abans prendre la decisió d'adquirir una nova embarcació.

L'horari previst per provar embarcacions és de les deu del matí a sis de la tarda i les embarcacions en exposició seran revelades en els propers dies.

Copa d'Espanya de la classe Laser 4.7

April 26, 2017

El Club Nàutic Portocolom (Mallorca) es convertirà durant cinc dies, del 27 d'abril al 1 de maig, en un dels centres d'atenció de la vela nacional amb motiu de l'organització de la Copa d'Espanya de la classe Laser 4.7, en la qual s'espera participin al voltant de 140 embarcacions procedents de totes les comunitats autònomes.  

 

La competició constarà de tres dies de regates, amb un màxim de nou proves, i serà puntuable per a la confecció del rànquing de selecció dels integrants de l'equip espanyol en els campions d'Europa i del món de 2018.

Vaixells solars. Realment tenen futur?

April 01, 2017

Actualment hi ha més de 1.000 vaixells solars donant servei a tot el món. Vaixells que, com el seu propi nom indicar, són impulsats per l'energia que proporciona l'astre rei. Unes naus que han creuat els oceans Atlàntic i Pacífic, sense cap mena de combustible. De fet, aquests vaixells que funcionen amb el Sol ofereixen servei de taxi i ferri. Tot un orgull per als constructors.  

Els seus constructors pretenen demostrar que aquest sistema renovable és possible a alta mar i recorden els avantatges d'aquesta energia neta, i inesgotable. No en va, així ho han vist altres constructors de grans vaixells transoceànics o catamarans turístics de diverses mides, alguns d'ells fabricats a Espanya, i amb dissenys cridaners, innovadors o casolans

XXIX Fira del Vaixell d'ocasió Empuriabrava ( Del 8 al 16 Abril 2017 )

April 07, 2017

Com cada any, els professionals nàutics de la zona proposaran a la venda més de 400 embarcacions d'ocasió. Motor, vela, jet ski i productes relacionats amb el món nàutic. La Fira es celebra al port principal de la Marina i estarà oberta al públic durant 8 dies, de 10 del aragonesa a 7 de la tarda. Expositors professionals per ajudar i aconsellar la millor elecció.

Entrada gratuïta

La Fundació Mirpuri serà el primer equip femení portuguès en la Volvo Ocean Race

March 20, 2017

De Cabo Verde a Barbados: 2.300 milles nàutiques, una campanya a bord, Save the Ocean, i un rumb marcat i ben precís: la Volvo Ocean Race. Paulo Mirpuri, president de la Fundació Mirpuri, va confirmar que aquesta primera travessia oceànica ha servit per establir les bases de la participació del primer equip portuguès en la Volvo Ocean Race el 2020.

MYBA CHARTER SHOW

April 23, 2023

Celebrada fins ara a Gènova, és la fira més important d'embarcacions de gran eslora de lloguer a Europa, al costat de la qual se celebra a Antigua al Carib. Està organitzada per l'associació privada MYBA i tindrà com a seu Barcelona, ​​concretament OneOcean Port Vell, durant els tres pròxims anys, el que confirma la capital catalana com una de les destinacions nàutiques en auge a nivell mundial.

Els mars es solquen amb el 'smartphone'

May 27, 2023

Pilotar una embarcació és una de les poques coses que no han canviat radicalment en la història. La dinàmica és bàsicament la mateixa des de fa diversos segles: trobar el rumb i dirigir-se cap al destí desitjat. El que van canviant, això sí, són les eines que ajuden a navegar i a realitzar altres tasques al mar. A això se li afegeix una gamma de serveis que noves empreses tecnològiques s'estan llançant a prestar en el món de la nàutica esportiva i d'esbarjo amb l'eina que ja gairebé serveix per a tot: el telèfon mòbil. La Fira de Barcelona acull entre el 12 i 16 d'octubre el 55è Saló Nàutic Internacional, en el qual gairebé una vintena de start-ups ofereixen des de l'opció de buscar el port més proper on amarrar fins a rebre avisos de veu si l'àncora no està ben subjecta. Tot a cop de dit a la pantalla. 260 expositors i 670 embarcacions serviran per evidenciar que les novetats passen per vaixells més connectats i més fàcils de manejar.

Please reload

bottom of page